onsdag 26. november 2008

Økonomiseminar for ProVert og Mird 24-25.11.2008 Tombontsoa i Antsirabe.




I slutten av november ble det holdt en work-shop for bistandsprogrammene NMS har i Madagascar. Provert og Mird var representert på alle nivåer med sine programdirektører i spissen.

Kirken toppledelse var også representert, generalsekretær Samuela Georges og leder for FLMs utdanningsdepartement Mde. Jeno var med begge dager, mens nasjonal koordinator for Fanilo, Nôele, kom på tirsdag.


Denne gruppen med FLM ledere og medarbeidere, står for gjennomføringen av de store bistandsprogrammene NMS har ansvaret for her i landet. Programmene er støttet av Norad og norsk UD.
Provert arbeider med utvikling av pedagogikk og innhold i FLM`skoler, mens MIRD er integrerte prosjekter innenfor landsbyutvikling, og omfatter helse, utdanning og infrastruktur.


Fra NMS lokalt var vi bredt representert med 6 medarbeidere i løpet av de 2 dagene, hvorav en bak det blomstrende dirigentbordet.





For å sikre det faglige innholdet, og gi prosjektenes ledere og regnskapsførere korrekt og utfyllende kunnskap om norske myndigheters krav til rapportering av offentlige bistandmidler brukt i utlandet, var Ragnhild Mestad (bak), programsjef Ledelse og Organsisasjon, Bjørn Staurland(midten) økonomisjef og Marte Undheim(y.v) nyansatt controller, kommet fra NMS i Stavanger.








Seminaret var språklig utfordrende for noen av oss, men vår glitrende tolk fra FLM, Helisoa (y.h.), tolket flytende mellom gassisk, fransk og engelsk.

Work-shopen ble holdt i møterommet på FLMs landbruksskole Tombontsoa like utenfor Antsirabe, med den alltid like blide og hjelpsomme Dr. Lala som vert.















Forsamlingen besto av ca 30 personer fra de involverte enheter i kirken. Mange av de tilstedeværende hadde opptil 12-14 timer i taxi-brousse for å komme hit.
Gruppen var interessert, aktive og delvis kritisk til temaer og punkter.
Samlet kom det frem både konstruktive innspill, informasjon om faktiske forhold og spørsmål for senere avklaring. Mange gav også uttrykk for at dette var kjent stoff.
Generalsekretæren understreket da umiddelbart ovenfor forsamlingen viktigheten av disse oppgavene, og ba alle bruke denne anledningen til å få svar på sine spørsmål og i felleskap finne løsning på problemer.

Og som det pleier på slike arrangementer, det tidvis litt tørre stoffet, ble med jevne mellomrom brutt opp med velvalgte bibletekster, fengende salmer og trivelige matpauser. Salmer og tekster ble formidlet på gassisk. Det kan ikke jeg, men det siste ordet skjønte jeg i hvertfall i alle salmene.

Jon Magne

1 kommentar:

Marte sa...

Fint innlegg! Var en glede aa faa vaere med paa dette arbeidet dere gjor her! Har utvidet min forstaelse og kunnskap. Noe jeg haaper vil komme dere til gode...