fredag 10. juli 2009

Avskjedstur med MIRD og FANILO

Sist helg, 4.-5. juli inviterte våre kolleger oss på helgetur. Vi hadde ikke fått annen beskjed enn at hele familien skulle på tur, 20 mil fra Tana. (10-20 mil anses som en svipptur for gasserne).

Kl 9.00 om morgenen møtte vi resten av følget, 20 med stort og smått. Bilene var pakket til taket med allslags kjøkkenutstyr, og vi dro på camping.



Nå har jeg lært hvordan man forbereder en ordentlig grillkveld!Jeg og resten av den kvinnelige delen av følget, dro på markedet og handlet, blant annet 8 høner til kveldens evenement.

Her tilberedes grillspyd med oksekjøtt marinert i ingefær.




Stian gir hønene et siste måltid
.

Interessant å forberede mat til 20 personer på dette kjøkkenet. Lyset virket ikke, så mesteparten av måltidet ble tilberedt i stupmørket, og bare kaldt vann.








Dette er typiske minner herfra, masse mat og fullt av folk.- Liten plass er intet hinder for et koselig måltid.

Hele gjengen samlet rundt bålet, der det var gaveoverrekkelser, taler, fellessang...og enda mer mat

5 kommentarer:

Anonym sa...

På Madagaskar kan man dette med å si hadet! Håper alt er vel med dere og at dere får en fin tur hjem. Skulle abstinensene komme, så vet dere jo at vi har et levende stykke Madagaskar her :-). Velkommen innom i Stavern om det faller seg slik. Steinar E

wesche/svenkerud i Madagaskar sa...

Hei Steinar. Koselig at du legger inn meldinger! Ja takk for tilbudet, hadde vært veldig koselig å stikke innom dere i Stavern. Hanne

Anonym sa...

Dette var noe spesielt, og sikkert veldig morsomt. Føyer seg sikkert inn i den lange gode minnerekka fra madagaskar. Syns likevel det er godt at neste stopp straks er Norge. Hilsen mor og far.

Anonym sa...

Hei Hanne
Vet ikke om du leser dette på en stund i og med dere er på farten nå, men jeg har vært inne og lest om avskjedssermonier, avskjedsmåltider og avskjedsferieturer, og jeg skjønner at det er vemodig å reise hjem! Men samtidig gleder jeg meg til å treffe deg en gang utpå høsten, når du får tid....og da vil jeg gjerne høre masse om det du har opplevd!
Hils til resten av familien og god tur til Kenya og deretter hjem!
Klem fra Torunn

Anonym sa...

Avskjeder er aldri kjekkt, men husk at dere er ventet og savnet av mange hjemme i Norge, innkludret oss i Surnadal også.
God tur hjem, velkommen til oss.
Klem Siri