mandag 18. mai 2009

17.mai

17. maifeiringen ble ganske anderledes enn vi er vant til. Alle vi norske, noen utvalgte med tilknytning til det norske miljøet og det diplomatiske korps i Tana var invitert til en stilig markering i hagen til den norske ambassadøren.

For de andre fre NMS var denne 17. maidagen også helt anderledes, for første gang ble dagen feiret her i Tana, og ikke på Den norske skolen i Antsirabe. Hele kollegiet, med barna, startet dagen med en nydelig frokost kl 0800 på Hotel Colbert. Deretter skulle feiringen med tog og taler foregå hos ambassadøren. Under frokosten fikk vi også nyheten om at Norge hadde vunnet MGP!





En flott feiring i hagen, med alt som tradisjonelt hører med på denne dagen.



Pølser på norsk vis, med lomper og ketchup og sennep, is, sekkeløp for store og små, et gedigent kakebord og selvfølgelig 17. maitog. Toget gikk en lang runde rundt i hagen.







Stian,- en målrettet og konsentrert flaggbærer!



Mats holdt årets offisielle 17.maitale her i Tana. Etter ambassadør Dag Nissens velkomsthilsen til alle gjester, ble Mats introdusert, og han talte klart og klarte å holde roen, selv med ca 70-80 gjester. Rimelig stolte foreldre ja!

Tana Gospel Choir underholdt, blant annet med "Ja, vi elsker" sunget med følelse, trykk og sjarmerende aksent`.


Jon Magne og Turid pyntet til fest!









...Deretter inviterte vi alle kollegene våre, 24 med stort og smått, på potetsuppe i hagen vår. Dette ble en fin og veldig koselig avslutning på en lang dag, fullt av opplevelser.


"Loll" og jeg i full sving på kjøkkenet.
Joda, det går an å feire 17. mai utenfor Norge!

2 kommentarer:

Anne Kathrine sa...

Gratulerer med dagen i etterkant. Og gratulerer med en stor og flink gutt!! Skjønner det hardt ervervede stoffet også ble forvandlet til en stilig dress.

Anonym sa...

Kjempeartig!! Gjett om besteforeldrene ogsa erm stolte! Ser virkelig ut som alle har det veldig bra. Hilsen mormor og morfar.