torsdag 26. mars 2009

Demonstrasjoner og uro igjen

Etter at Andry Rajoelina inntok presidenkappa for en uke siden, har det vært store pro- Ravalomanana(ex presidenten) demonstrasjoner i hovedstaden. Så langt har disse demonstrasjonene vært ikke- voldelige, og fått større og større oppslutning for hver dag. Reuter anslo ca 12000 demonstranter til stede i sentrum i går, så tilslutningen øker.

Flere og flere av gasserne begynner nok å bli klar over at det er liten grunn til å håpe på noen bedring av Madagaskars situasjon med den nye presidenten. Hele det internasjonale samfunnet fordømmer maktovertakelsen, og bistandsmidler stoppes. Butikkene tømmes igjen for enkelte essensielle matvarer, og prisene fyker i været. Folk mister jobbene sine, og turistnæringen har så og si helt stoppet .
Demonstrasjonene vil nok fortsette i dagene fremover med stadig økt tilslutning. Tilløp til voldelige episoder fra Rajoelinas tilhengere har forekommet, og vi advares nå mot en oppheting av situasjonen.

Det blir spennende å se hva som skjer fremover. Dette er en absurd situasjon sett med mine norske øyne, og jeg hadde aldri trodd at en slik maktovertakelse kunne være mulig.
Ettersom vi har forstått, er det store spenninger i hæren, og det er vel usikkert hvordan hele situasjonen utvikler seg når nå Ravalamanana har sagt at han kommer tilbake til Madagaskar igjen om kort tid..

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi syns dette er skumelt. Håper dere ikke tar sjanser i det heletatt. Leser om Madagaskar i Adresseavisa og TA. mor og far.